Dit is een uitgave van www.onzewinkeleext.nl

lekker dichtbij december 2021

Vleesveebedrijf Kamping Eext

Wij zijn heel blij met onze samenwerking met ‘Onze winkel’! Ons doel is mensen lokaal te laten genieten van ons vlees. Mensen kennis te laten maken met ons bedrijf en vooral mensen bewust te maken met wat ze eten en waar het vandaan komt! En volgens ons is dat afgelopen jaar gelukt en hier zijn we erg trots op!

Ons concept is niet alleen goed voor onze koeien maar heeft ook als voordeel dat wij de consument een gezond en smaakvol stukje vlees kunnen aanbieden.  Bij ons proef je de ouderwetse verfijnde smaak van vroeger’. Als u "ons" vlees  eet ervaart u dat het een mooie structuur heeft, nauwelijks krimpt in de pan en malser en beter van smaak is. Het welzijn van onze koeien staat voorop. Daardoor leveren wij gezond en verantwoord vlees 

Bij deze dan ook een gezellig recept voor de hele familie, in samenwerking met ‘Onze winkel’.


Een heerlijk ouderwets groentesoepje voor de hele familie!
Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 3 uur

Ingrediënten:
- 700 gram soepgroente
- 600 gram Schenkel.
- 400-500 gram gehakt.
- 6 groente bouillonblokjes
- 2 preien
- 2 bosjes peterselie
- 2 el paneermeel
- 1.2 tl nootmuskaat
- Eventueel Vermicelli

Zo maak je het

  • Vul een grote (soep) pan met 5 liter water en breng het aan de kook. Doe de schenkels in de pan samen met de bouillonblokjes. Draai het vuur laag en laat het nu 3 uur heel zachtjes koken.
  • Draai ondertussen de soepballetjes. Meng het gehakt met de paneermeel, een flinke snuf zout en peper, ½ tl nootmuskaat en wat fijngehakte peterselie. Maar kleine balletjes
  • Verwijder na 3 uur de schenkel en snijd het vlees is kleine stukjes.
  • Neem een andere pan of grote kom en plaats hier op , een vergiet met een theedoek. Schenk de soep voorzichtig door de vergiet. Zo houd je een heldere bouillon over zonder vet.
  • Zet de soep terug op het vuur en de balletjes samen met het vlees van de schenkel in de pan. Voeg na 5 minuten de soepgroente toe samen met de in halve ringen gesneden prei en eventueel wat vermicelli. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes pruttelen.

 

SMAKELIJK ETEN!


Wij fokken de Blonde D’aquitaine. Naast heerlijk (vetarm) vlees stralen deze koeien enorm veel klasse uit! Onze koeien zijn graag en veel buiten. In de wintermaanden staat ze lekker samen in de potstal!

Zoals de naam al doet vermoeden vindt het ras zijn oorsprong in de zuidwest Franse regio Aquitanië. Tot 1920 waren er drie onderrassen in Aquitainië en omgeving namelijk de Garonnaise rondom de rivier de Garonne tussen Agen en Bordeaux, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën aan de voet van de westelijke Pyreneeën. Door deze rassen te combineren en te kruisen met enkele andere rassen, zoals de Limousin (rund) en Charolais (rund), ontstond een vleesras dat unieke eigenschappen wist te combineren.


Het Blonde d’Aquitaine-ras


Het gaat goed met de Blondes. Nationaal en internationaal staan de runderen volop in de belangstelling. En dat terwijl het een relatief jong ras is, dat het op moet nemen tegen andere, veel grotere vleesrassen. Dan moet dit ras wel iets bijzonders hebben, en dat is ook zo. Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol, en de dieren vervetten minder snel. Een ander belangrijk kenmerk van de Blonde is het afkalfgemak. Maar liefst 95% van de geboortes vindt op natuurlijke wijze plaats, bij raszuivere dieren. De uitstraling van het dier is een ander veelgenoemd kenmerk van ‘de Blonde’. De vaak grote, lange en elegante dieren, met een goed ontwikkelde voor- en achterhand, maken de Blonde d’Aquitaine tot een prachtige verschijning, zowel voor kenners als buitenstaanders.

Mager, mals en smaakvol rundvlees

Het vlees van een Blonde koe of stier is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land.
Zware karkassen met een hoog aandeel kwaliteitsvlees maken de Blonde d’Aquitaine populair bij de mester en zijn afnemer.
Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees van de Blonde de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!


Over ons

Wij zijn een jong gezin wat sinds kort het familiebedrijf heeft overgenomen. Naast onze vaste banen fokken wij met heel veel plezier de Blonde d'Aquitaine. Het vlees van de Blonde d'Aquitaine koeien is vrij mager vlees en met een laag cholesterolgehalte. Ons streven is vooral om lokaal mensen kennis te laten maken met ons vlees en ons prachtig bedrijf. Naast het gezonde vlees houden wij ons bezig met biodiversiteit en natuurontwikkeling. Wij hopen onze passie nog heel lang voort te kunnen zetten en iedereen te laten genieten van onze prachtige producten. Vanaf heden is het vlees van onze fantastische koeien te koop in Onze Winkel Eext.

Maak jouw eigen website met JouwWeb