Dit is een uitgave van www.onzewinkeleext.nl

lekker dichtbij december 2021

Blad 21

Bon in de Ton


Iedere week een goed gevulde boodschappenmaand als prijs


De actie start op maandag 29 november en eindigt op donderdag 31 december. De kassabonnen van de aankopen op maandag 29 november t/m vrijdag 31 december kunnen dus in de ton.

Iedere vrijdag in december houden we een trekking. De trekking voor kerst doen we op vrijdag 24 december. De laatste trekking is op vrijdag 31 december.

data van de trekkingen:

3 december

10 december

17 december

24 december

31 december


Zelf kerst decoratie maken

Bij kerst hoort natuurlijk een feestelijk gedekte tafel. Aan zo’n tafel voelt iedereen zich goed en vinden de beste gesprekken plaats. En of je nu zelf uitgebreid gekookt hebt of niet, je geeft dat heerlijke eten natuurlijk graag de presentatie die het verdient. Het goede nieuws: het dekken en decoreren van je kersttafel hoeft helemaal niet ingewikkeld, duur of tijdrovend te zijn. Met onze tips tover je je gewone eettafel in no-time om tot een sfeervolle plek om samen urenlang te genieten.

Zigzag

Knip stroken uit gekleurd papier en niet ze aan elkaar. Vouw ze zigzaggend op en prik door het midden een satéprikker. Lijm een ster aan de bovenkant en prik de satéprikker op een gehalveerde kurk, zodat de kerstboompjes kunnen staan.

Luxaflex

Knip langwerpige driehoeken uit papier en vouw ze om en om (als luxaflex). Maak met een perforator in het midden een gaatje en steek hier een satéprikker door. Prik de prikker in een gehalveerde kurk en lijm een ster op de top.

Oh dennen…appel

Lijm een dennenappel op een kruk. Verf de dennenappel in een kleur naar keuze. Lijm een ster op de top.

 

Klei & kurk

Rol klei uit met een deegroller en snijd er langwerpige driehoeken uit. Laat ze drogen en verf ze in de gewenste kleur. Maak met een mesje een inkeping in een kurk en zet de kleiboom hierin.

 


Nog een rondje

Maak van gekleurd papier ongeveer zeven cirkels van verschillende grootte. Vouw ze een paar keer dubbel zodat ze meer volume krijgen. Prik de cirkels van groot naar klein op een satéprikker en plak ze vast. Prik de kerstboom op een kurk en lijm een ster op de top.

 

Fris groen

Bind een mooi touwtje om een servet en steek er een takje eucalyptus tussen.

 

Magie van klei

Rol met een deegroller klei gelijkmatig uit. Druk er met een koekjesvorm sterren uit. Maak een inkeping voor een touwtje en laat drogen. Plak op de kleister een decoratiester en rijg ‘m aan een touwtje.

 

Vlaggenmast

Plak diverse soorten masking tape aan satéprikkers en knip de uiteinden in leuke vormen. Leuk als caketopper!

 


bron, foto's en tekst: boodschappen.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb