Cocktails met Oud & nieuw


Er zijn van die tradities die onlosmakelijk verbonden zijn met oud en nieuw. Vuurwerk afsteken (maar dit jaar even niet), de oudejaarsconference kijken en oliebollen en een lekker drankje
Om twaalf uur proost je samen met familie, vrienden en buren op het nieuwe jaar. Verras ze eens met feestelijke cocktails – met of zonder alcohol. Op een succesvol, gezond en smakelijk nieuw jaar!


De drank gemaakt van perzik en prosecco is een echte klassieker! Het werd uitgevonden in Venetië in de jaren 1930 en is nog steeds erg populair.
Ingrediënten:
- 100 g perzik
- Scheutje citroensap (1/2 citroen)
- 500 ml Prosecco
Bereiden:
- Was en ontpit de perziken en doe ze in een blender.
- Doe de citroensap bij de perzikpuree .
- Voeg gekoelde mousserende wijn toe en pureer nogmaals kort. Serveer onmiddellijk.
Punch werkt altijd en is niet alleen een hit op zomerfeesten! Ook in de winter kun je een heerlijke punch tevoorschijn toveren, want zelfs met veenbessen en een kaneelstokje smaakt het heerlijk!
Fruitpunch met kersen en bosbessen
Ingrediënten:
- 500 g kersen (mag ook uit blik of pot)
- 125 g bosbessen of blauwe bessen
- 0,5 stuk mango
- 0,5 l mango- en passievruchtnectar
- 1 liter biologische appelsap
- 20 g verse munt
- IJsblokjes
Bereiden:
- Was de bosbessen, kersen en munt grondig.
- Schil de mango en snij in blokjes. Meng de mango-passievruchtnectar en de appelsap in een grote kom.
- Voeg het fruit en de munt toe en laat een paar uur afkoelen. U kunt ook afkoelen met ijsblokjes.
Bijna geen enkele cocktail is zo populair als Caipirinha! Het heerlijke drankje gemaakt van rietsuiker, cachaca en limoenen mag op geen enkele cocktailparty ontbreken. Als je het zonder alcohol wilt stellen, kun je Cachaca gewoon vervangen door appelsap.
Caipirinha
Ingrediënten:
- 2 limoenen
- bruine basterdsuiker
- 1 groot glas crushed ice
- 3 maatjes (2 grote borrels) Cachaca
Benodigd:
1 vijzel
2 glazen
bereiden:
- Snij iedere limoen in 4 parten.
- Doe in elke glas 2 lepels bruine basterdsuiker.
- Doe in ieder glas 4 partjes limoen inclusief schil
- Met een vijzel de limoenen helemaal verpletten (fijn drukken)
- Vul beide glazen met crushed ice.
- doe in ieder glas 1,5 maatje Cachaca.
- Met een lange lepel als doorroeren
after dinner: bakkietroost
Ingredienten:
- 30 ml (Schermer) vanille jenever
- 15 ml (Galliano Ristretto) koffie likeur
- 30 ml Wynand Fockink ‘Vergeet mij niet’ likeur, alternatief is
- kersenlikeur of een andere rood fruit likeur
- 30 ml espresso
- ijsblokjes
- Haags Hopje en mini wasknijper voor garnering
Benodigheden
- cocktailshaker, alternatief is jampotje, afsluitbare fles oid.
- Hawthorn strainer, alternatief is een zeefje
- jigger, alternatief is maatbeker of shotglas
- cocktailglas (het liefst met een steel)
Bereiden:
- Schep het cocktailglas vol met ijsklontjes zodat het glas goed
koel wordt. (Tip: Je kunt het glas ook van te voren in de vriezer
zetten als je hier ruimte voor hebt. Op die manier blijft je
drankje langer koud.) - Doe de vanille jenever, ‘Vergeet mij niet’ likeur, koffie likeur en
de espresso in de kleine beker van de cocktailshaker. - Schep de grote beker van de shaker vol met ijs, doe de
inhoud van de kleine beker in de grote beker, zet de kleine
beker scheef erin en geef hem een tik zodat ze goed
klemmen. - Shake de cocktail voor een paar seconden.
- Schenk de cocktail door de strainer in de kleine beker van de
shaker en gooi het achtergebleven ijs weg. - Klem de grote beker weer op de kleine beker en shake de
cocktail nu nog een keer voor een aantal seconden. Zonder ijs
shaken wordt ook wel ‘dry shaken’ genoemd. - Haal het ijs uit het cocktailglas en schenk de cocktail in het
gekoelde glas. - Garneer de cocktail met een Haags Hopje. Maak deze vast
met een mini wasknijper op het glas.
Bron, foto's en tekst: boodschappen.nl
Maak jouw eigen website met JouwWeb